Man aangehouden voor mishandelen conductrices

donderdag 2 juni 2016

Doetinchem - De politie heeft woensdag 1 juni een 31-jarige man aangehouden voor mishandeling van twee conductrices. De man is ingesloten.

De man zat in de trein van Doetinchem naar Winterswijk en kreeg omstreeks 13.00 uur het verzoek van één van de conductrices om zijn muziek wat zachter te zetten. Hierop reageerde de man direct geïrriteerd. Ook schold hij de conductrice uit. Hierop verzocht de conductrice, inmiddels vergezeld door haar collega, de man om zijn ID te tonen om hem te kunnen bekeuren voor het niet opvolgen van een aanwijzing.

De man gaf zijn ID bewijs maar ging er direct vandoor omdat hij zijn busaansluiting wilde halen. De conductrices verzochten hem te blijven staan, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Toen de conductrices hem hierop wilden aanhouden werden beide vrouwen geschopt en geslagen. Daarna ging hij er vandoor.

De man kon enige tijd later worden aangehouden toen hij terugkwam voor zijn identiteitsbewijs. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Geweld tegen mensen met publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen mensen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van deze mensen een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

2016269337

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zelhem | 112 alarmeringen Zelhem | Goedkoop Tanken in Zelhem | Supermarkten in Zelhem | Weerbericht Zelhem