Politie rolt hennepkwekerijen op

donderdag 9 april 2015

Doetinchem/Didam/Winterswijk - De politie heeft op donderdag 9 april verschillende hennepkwekerijen opgerold in de Achterhoek. In Doetinchem stonden de hennepplanten op twee slaapkamers in een huis.

In totaal stonden er in Doetinchem ongeveer 100 planten verdeeldover twee kweektenten. Tijdens de inval was er niemand in het huis aanwezig. Deramen in de slaapkamer, waar de planten stonden, waren helemaal nat van decondens. Verder zaten de gordijnen potdicht, typische signalen waaraanbuurtbewoners kunnen zien dat er een hennepkwekerij in een huis zit.

In Didam troffen agenten ongeveer 150 planten aan in een huisaan de Muurbloemstraat. Daar bleek dat de stroom ook illegaal werd afgetapt. Ookhier was niemand aanwezig.

In Winterswijk werd een kwekerij aangetroffen in een woning aande Misterweg. In drie kweektenten stonden in totaal bijna 100 oogstrijpeplanten. Tijdens de ontruiming was er niemand in de woning aanwezig, maar een41-jarige man uit Winterswijk is later op de dag op het politiebureauaangehouden en verhoord over de kwekerij.

Alle aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomenen vernietigd. Tegen de Winterswijker maakt de politie proces-verbaal op. InDidam en Doetinchem onderzoekt de politie nog wie verantwoordelijk waren voor dekwekerijen.

(2015080127)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zelhem | 112 alarmeringen Zelhem | Goedkoop Tanken in Zelhem | Supermarkten in Zelhem | Weerbericht Zelhem