Grote professionele hennepkwekerij opgerold

woensdag 8 juli 2015

Doetinchem - De politie heeft op dinsdagmiddag 7 juli een grote hennepkwekerij opgerold in Doetinchem. In kwekerij stonden ruim 32.000 stekken en zo?n 3400 moederplanten. Daarmee is het de grootste hennepkwekerij die in Oost-Nederland is opgerold dit jaar.

Een 55-jarige man uit Arnhem die bij de kwekerij aanwezig was is opgepakt. Dehennepkwekerij stond in een grote loods aan de Fabriekstraat in Doetinchem. Insamenwerking met de dienst Domeinen is er tot diep in de nacht gewerkt om deloods te ontruimen en alle hennepplanten te vernietigen.

De politie was kort geleden anoniem getipt over de hennep in de Doetinchemseloods. Dat was aanleiding om samen met het energiebedrijf te kijken naar de hetstroomverbruik. Een medewerker zag meteen dat er sprake was van een illegaleaansluiting, waarop de politie op zoek ging naar de hennepkwekerij.

Hennepkwekerijen worden hard aangepakt door de politie. Vaak wordt de stroomillegaal afgetapt, zoals in Doetinchem ook het geval was, waardoor demaatschappij met hoge kosten wordt opgezadeld. Bovendien gaat de teelt vanhennep vaak gepaard met zware vormen van criminaliteit.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zelhem | 112 alarmeringen Zelhem | Goedkoop Tanken in Zelhem | Supermarkten in Zelhem | Weerbericht Zelhem